Mensen, wat blijft het warm de komende dagen. Ik vind het heerlijk! Maar onze kwetsbare cliënten kunnen daar doorgaans wat minder goed tegen..

In mijn organisatie zorgen we op kantoor voor voldoende ijsjes voor de medewerkers, een kleine blijk van “we zorgen voor elkaar”, maar we houden ook elkaar in de gaten. “Drink je wel goed? Doe even rustig aan, maak je (letterlijk) niet te druk” zijn allemaal uitspraken die we dagelijks naar elkaar roepen.

Ik heb een paar tips gevonden om je huis koel te houden en waar je op kan letten. Maar in de thuiszorg (en andere plekken) check ik ook altijd de lichamelijk mens: is de urine erg donker? Transpireert iemand? Let op de smetplekken op de welbekende plekken, is er voldoende drinken aanwezig? Misschien vaker de kleding verschonen bij transpiratie en luchtige kleding aantrekken.

Er zijn natuurlijk veel meer tips, deel ze met ons hieronder, misschien zit er net een tussen die een ander weer kan helpen!

Het bericht delen, zodat we zoveel mogelijk collega’s van tips kunnen voorzien zou geweldig zijn!